06/11/2010

Gegratineerde appelen en peren met bruine suiker

Ingrediënten voor 4 personen

- 4 ovenschalen

- 1 pan

- 2 kommen

- 2 appelen

- 2 peren

- 1/2 citroen

- 20 g boter

- 2 eieren

- 1 eidooier

- 25 cl room

- 70 g bruine suiker

- 2 eetlepels water

1 eetlepel rum

50 g rozijnen

4 bolletjes vanille-ijs

( 1 eetlepel maïzena )


- Verwarm 2 eetlepels water met 1 eetlepel rum in een steelpannetje.

- Zet de rorijnen in de hete vloeistof. Haal van het vuur. Laat de rozijnen terug vochtig worden en langzaam afkoelen.

- In een kom, klop de eieren en dooier met 50 gr bruine suiker. Voeg de room toe. Klop opnieuw. Reserveer deze vla in de koelkast.

- Appelen en peren schillen. Verwijdert het hart van de fruiten. Snijd ze in kleine blokjes en giet er citroensap op.

- Meng de blokjes van fruit met de uitgelekte rozijnen in een kom.

- Boter de mini ovenschalen.

- Gesneden fruiten in 4 ovenschalen verdelen.

- De vla en dan het overschot van de bruine suiker over de gesneden fruiten gieten.

- Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C (gasstand 6/7).

- Serveer het gegratineerd nagerecht lauw met een bolletje vanille-ijs.

 

Variatie :

- Voor een meer compacte vla, 1 eetlepel maïzena bijwerken met de bruine suiker en eieren.

Truc van de kok :

- Selecteer rijpe peren om beter hun smaak te proeven.

Recept van Frederick Berque

gratin de pommes et poires 1.JPG


Het Witte Elfenheksje

Les commentaires sont fermés.