04/06/2011

Wortelcake

Voor 6 personen

 - 1 kom

- 1 zeef

- 1 klopper

- 1 cakevorm

- 150g gerapte wortelen

- 1 citroen

- 150g bruine suiker

- 3 eieren

- 250g bloem

- 1 theelepel bakpoeder

- 8cl olie

- 8cl sinaasappelsap

- 1 snufje kaneel

- 80g amandelen

- 80g hazelnoten

- Boter en meel voor de cakevorm te smeren

 

- Verwarm de oven voor op 150 °C (th.5).

- In een kom, klop je de eieren met de suiker, voeg vergolgens de bloem, bakpoeder, sinaasappelsap, olie en kaneel al roerende toe.

- Amandelen en hazelnoten in stukken hakken.

- Rasp een citroenschil.

- Voeg aan het eerste mengsel de geraspte citroenschil, geraspte wortelen en grove hazelnoten en amandelen toe.

- Vet de cakevorm in.

- Giet het beslag in de vorm , bak gedurende 40 minuten. Controleer op gaarheid met een mes en moet er droog uitkomen.

Variatie: Vervang de helft van de suiker met honing.

Patisserie Tip: Snijd een cirkel van bakpapier en leg het in de bodem van uw vorm, om de taart gemakkelijker uit de vorm te krijgen.

Florent Margaillan

Het Witte Elfenheksje

Commentaires

Bonsoir Nadine

ben je ne connaissais pas la Tanaisie merci pour l'inf
ben dis donc pour quelqu'un qui n'aime pas la cuisine tu en donnes de bonnes recettes :o)))

bonne soirée à toi
bisous

Écrit par : nays | 28/07/2011

Les commentaires sont fermés.